L’Entorn

Jaciments de fòssils
Dins la propietat de Can Camps s’hi troben un dels jaciments de fòssils del carbonífer més importants i reconeguts a nivell internacional. Les col.leccions trobades en aquests paratges es troben en els principals museus. La divulgació i respecte dels mateixos us faran evitar extreure’ls dels propis jaciments, als quals es pot accedir per realitzat prospeccions paleontològiques tant sols.

Arqueologia industrial
La casa actual de Can Camps formava part de les vivendes de l’explotació minera de carbó de Surroca-Ogassa. Davant de la mateixa casa trobareu restes dels plans inclinats, mines, torres de fre i multitud d’elements que ajuden a entendre la importància del conjunt miner. També trobareu a la mateixa població i a Ripoll museus dedicats a la indústria minera i farga catalana.

Itineraris monumentals
La comarca del Ripollès és rica en monuments, grans fites del romànic (monestir de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Camprodon, Baget, Molló…) i de petites esglésies ben properes a la masia ( St Martí de Surroca, St. Martí d’Ogassa, Vidabona…) totes elles del segle XII. Així mateix es troba molt proper de rutes modernistes a Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Camprodon …

Senderisme i Excursionisme
Degut a la privilegiada situació de la finca, les excursions al Taga, Sant Amand i Puig Estela són visita obligada pels amants de la muntanya. La proximitat de diversos GR, zones d’escalada…… fan d’aquesta zona un bon destí per les activitats a l’aire lliure.

Esquí
Trobareu les estacions de Vallter2000, Núria, La Molina i La Masella a pocs quilòmetres de la casa.

Bicicleta de muntanya
Tota la comarca disposa de rutes de BTT de diferent dificultat i duresa. A Ogassa i a Sant Joan de les Abadesses hi trobareu la ruta del Ferro que us permet fer passejades a peu o en bicicleta, per a totes les edats ja que el seu recorregut és una reconversió d’un traçat ferroviari amb suaus pendents. A l’antiga estació de Sant Joan de les Abadesses lloguen bicicletes.

facebooktwittergoogle_pluspinterest